Sunday, 20 May 2012

Pertandingan Jonhson's Baby Of The Year 2012

Sejak kelahiran Abanglong sehingga la sebelum dia dapat adik Supermak memang suka masukkan dia kat mana-mana contest baby. Banyak jugak contest yang Supermak participate. Ada yang menang tempat kedua, ada juga ketiga dan pernah juga dapat hadiah saguhati yang tak dapat apa-apa pun pernah jugak. Tapi Supermak tak putus asa sebab memang suka join contest-conyesy baby ni.. Walaupun tak pernah dapat johan tapi Supermak bersyukur jugakla sebab sekurang-kurangnya Abanglong pernah la jugak dipanggil oleh organizer untuk majlis penyampaian hadiah @ ujibakat kanak-kanak. Serius memang dulu-dlu Supermak rajin sangat masuk contest-contest macam ni..pantang ad,a confirmla Supermak atau Mr. Hubby akan bawa Abanglong join. Maklum la, anak first memang excited la bab-bab macam ni..lagipun masa Abanglong kecil-kecil dulu dia suka tangkap gambar dan boleh dikatakan pandai posing jugakla..hasilnya kebanyakkan gambar-gambar dia semua comel-comel. Tapi sekarang bila dah besar dah tak suka ambil gambar pulak...dia pulak jadi tukang tangkap gambar. 


Antara contest yang Supermak masukan Abanglong dulu-dulu adalah Pertandingan Johnson's Baby of The Year. Tiap-tiap tahun tak pernah miss. Tahun pertama dia masuk pada tahun 2008 sempat sampai ke peringkat akhir, masa audition bakat kalah pulak..dah tak ada rezeki..tahun kedua 2009, Abanglong masuk sekali lagi tapi kalai ni kami tangkap gambar kat Tesco je..oleh kerana kualiti gambar pun tak berapa ok, dan mood Abanglong masa photoshoot tu tak berapa baik sebab kerja nak main 'game' kat playground sebelah foodcourt tu, maka sebab itu la kot dia tak terpilih..tahun ketiga 2010, Abanglong masuk lagi, kali ni menang hadiah saguhati..hamper barangan Johnson's Baby bernilai RM100.00 Jadi la kan?? tahun ni dia dah 4 tahun, so dah tak boleh join dah contest ni sebab contest ni hanya untuk baby-baby yang berumur 3 tahun kebawah..


So, tahun ni Supermak rasa giliran adik pulak mencuba nasib. Supermak baru je daftarkan nama Adik semalam. Hopefully ada la rezeki Adik, Insyaallah...tak la mengharap sangat tapi kalau Allah nak bagi rezeki, Insyaallah Adik terpilih Amin!!..


Cara-cara nak masuk contest ni senang je..


1. Pekara pertama yang mesti dilakukan ialah beli berangan Johnson's Baby maksimum RM10 untuk satu gambar, di kedai-kedai berhampiran rumah anda, (pastikan resit pembelian tu disimpan, kalau boleh jangan la beli kat kedai-kedai yang tak mempunyai cash register yang tak mengeluarkan resit.)

2. On Fb anda, kemudian search for 'I love Jonhson's Baby' kemudian 

3. klik 'Like' pada profil tersebut.

4. Kemudian klik kat icon contest dan daftar-isi butir-butir peribadi anda dan baby anda, 

5. Kemudian upload gambar yang hendak dmasukkan dalam contest ni..jangan lupa attach kan sekali resit pembelian barangan Jonhson Baby tu.

6. Kemudian hantar. 


Senang je kan? Jom masuk ramai-ramai!! Selamat Mencuba!!


Ini pulak Gambar Adik yang Supermak daftarkan..cute tak??like mother like son okeh??

Baaaa.....Cakkk!!

1 comment: